Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierZesenvijftigste nieuwsbrief 56
Fokkersdag op 12 oktober

Op 12 oktober wordt de fokkersdag van het najaar 2019 gehouden. Op die dag worden de nesten die 1 tot 1,5 jaar oud zijn zo compleet mogelijk bijeengebracht. Voor fokkers en pupeigenaren een leuke reünie waarbij volop bewonderd en bijgepraat kan worden. En voor mensen die interesse hebben in een Stabijhoun- of Wetterhounpup een geweldige gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met onze rassen.
Er is volop informatie verkrijgbaar over de Fryske hounen en onze vereniging. Ook voor Stabijhoun- en Wetterhouneigenaren met interesse voor het fokken van een nestje is dit een zeer geschikt evenement om te bezoeken.

Er zijn 7 nesten Wetterhoun en 32 nesten Stabijhoun uitgenodigd.

Waar en hoe laat?
Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2, 7203 AA Zutphen. Aanvang 10.00 uur.
Wij ontmoeten u graag op 12 oktober. Kijk voor meer info op www.nvsw.nl 


Titeren op fokkersdag

Ook op de komende fokkersdag is er weer de mogelijkheid uw hond te laten titeren. Bij het titeren worden de antistoffen tegen de reguliere ziektes gemeten in het bloed van de hond. Zo kunt u zien of een enting al noodzakelijk is of nog even kan wachten.
Uiteraard wordt er getiterd door een dierenarts die hier zeer ervaren in is. Het werkt heel simpel: van uw hond zal een druppel bloed worden afgenomen en hieruit zal de titerwaarde worden bepaald. Indien nodig kan uw hond direct worden geënt, u kunt er ook voor kiezen dit later bij uw eigen dierenarts te laten doen.
De titerbepaling wordt ter plekke gedaan en u krijgt direct de uitslag. Wij verzoeken u de betaling contant te voldoen; de kosten zijn € 42,= per hond. Uitgebreide informatie vindt u hier !

Hebt u belangstelling? Opgeven kan via Marjolein Roosendaal: m.roosendaal@gmail.com


Proeverij Sport, Spel & Jacht in Schiedam

De JWSC organiseert op 19 oktober 2019 een nieuwe activiteit. Speciaal voor beginners die op zoek zijn naar ‘hondse’ activiteiten.

Voor wie?
We organiseren een “Proeverij” voor eigenaren van een Stabijhoun of Wetterhoun die ‘iets’ willen doen met hun hond maar nog geen idee hebben wat. Met deze ‘Proeverij’ zijn we te gast bij ‘HSV Brandersstad’ in Schiedam.

Wat gaan we doen?
In de ochtend komt het onderdeel jachttraining aan bod en ’s middags gaan we met de honden, onder leiding van de trainers van HSV Brandersstad vermaken met, niet trekken aan de lijn, behendigheid (agility), fun obedience, hoopers, detectie en treibbal.
Voor alle activiteiten geldt dat er een uitleg zal zijn over het hoe, wat en waarom. Heb je vragen over diverse soorten trainingen, dan kun je deze hier ook stellen. Maar we zijn vooral lekker bezig met onze honden.

Aanmelden
Er is plaats voor maximaal 20 honden. Kijk voor meer informatie op de website van de NVSW/JWSC. U kunt zich aanmelden via de webwinkel.
 


Basis jachthondentraining (Almere)

Basis jachthonden training in Almere op 3 november 2019

Op verzoek van de leden

Op veler verzoek, deze keer de basis jachthondentraining in het midden van het land. We mogen gebruik maken van de faciliteiten van KC Almere.

Wat gaan we doen?
We gaan veel praktijk trainen, afgewisseld met theorie en je kunt antwoorden verwachten op alle mogelijke vragen met betrekking tot de verschillende jachthonden opleidingen.

Voor wie?
Deze dag is bij uitstek geschikt voor voorjagers en hun honden die pas sinds kort een jachthonden training volgen of deze willen gaan volgen. Er is plaats voor maximaal 10 honden.
Kijk voor meer informatie op de website van de NVSW/JWSC.
U kunt zich aanmelden via de webwinkel.


Vacature fokadviseur Wetterhoun
In de FAC-Wetterhoun is er een vacature voor een fokadviseur. De Fok Advies Commissie bestaat naast de voorzitter uit een secretaris, fokadviseurs, de pupinformatiedienst en een coördinator Outcross.
 
Wat houdt de functie in?
De fokadviseur behandelt de dekaanvragen die binnenkomen en toetst deze aan de eisen van het fokreglement. Dat gebeurt door de fokadviseurs samen, die daarover intensief contact hebben. De aanvragen worden getoetst op gezondheidsaspecten van aangevraagde combinaties. Tevens geven de fokadviseurs advies aan reuen- en teveneigenaren die zelf op zoek zijn naar goede combinaties. De fokadviseurs beslissen met elkaar welk dekadvies wordt afgegeven. Een belangrijk instrument daarbij is onze database ZooEasy.
 
Interesse?
Kijk dan voor meer info op www.nvsw.nl en/of reageer voor 1 november naar wetterfac.voorzitter@nvsw.nl

Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken