Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hiervijfenvijftigste nieuwsbrief 24 mei 2019
SJP Beesd op 26 juli 2019

De vereniging Drentsche Patrijshond organiseert samen met de NVSW de SJP (standaard jachtproef), volgens de nieuwe standaard. Zij nodigen onze leden van harte uit om deel te nemen aan deze dag op vrijdag 26 juli 2019 op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Wij hopen op een mooie opkomst van onze leden zodat we onze rassen daar net als voorgaande jaren weer kunnen promoten.

Inschrijven kan binnenkort via https:/my.orweja.nl. Binnenkort meer informatie op de website https://drentschepatrijshond.org

Wilma ten Brinke,
w
edstrijdsecretariaat JWSC


Uitnodiging AV op 15 juni 2019

Op zaterdag 15 juni wordt in De Aker te Putten (Fontanusplein 2) de jaarlijkse ledenvergadering (AV) van de NVSW gehouden. Aanvang 13.30 uur

Op de agenda staat o.a. de verkiezing van bestuursleden (incl. penningmeester en voorzitter FAC-Wetterhoun), voorstellen tot wijziging van het huishoudelijk reglement, het VFR en het Gebruikersdocument Stabijhoun én een ledenvoorstel over het fokken met driekleur bij de Stabijhoun.

De uitnodiging met alle bijlagen is te vinden op de ledenpagina van de NVSW-site. Zoals eerder gemeld, worden de stukken niet meer standaard per post verstuurd.
Maar mocht u de uitnodiging met de bijlagen toch toegestuurd willen hebben, dan is dat geen probleem.
Stuurt u dan een mailtje naar secretaris@nvsw.nl of belt u even met 0186-620274.

Dick Vermeij,
secretaris NVSW


Veldwerktraining

24 augustus 2019 Veldwerktraining o.l.v. Johan Kraaij

 

Deze werkelijk unieke kans mag je niet missen.

De JWSC heeft de bekende veldwerktrainer en auteur JOHAN KRAAIJ bereid gevonden om op 24 augustus in Strijensas een VELDWERKTRAINING voor Wetterhoun en Stabijhoun te geven.

Het is heel bijzonder om beide rassen op één dag kennis te laten maken met dit fantastische werk. Op deze dag komen theorie, door middel van een korte lezing met video, en praktijk samen.

Kosten deelname € 35,- per combinatie. Er is plaats voor maximaal 8 honden. Je kunt je aanmelden via de webshop.  Plaatsing op volgorde van aanmelding.
Ook is het mogelijk om deel te nemen zonder hond. De kosten zijn dan € 20,- per persoon.
Ook daarvoor kun je je aanmelden via de webshop.  Plaatsing op volgorde van aanmelding.

 

Minimale leeftijd van de honden is 6 maanden.
Kijk voor meer informatie op www.nvsw.nl, via de agenda van de JWSC.

 

 

Wilma ten Brinke,
Wedstrijdsecretariaat JWSC


Outcrossnieuws!

In mei is de  Wetterhoun Froukje gedekt door Barbet Tamino vom Staufener Schlossberg. Als alles goed gaat verwacht de NVSW midden juli het eerste F1 wetterhoun-barbet nest.

Mocht u belangstelling hebben voor een pup uit deze combinatie of wilt u verdere informatie, stuur dan een mailtje naar de pupinformatiedienst: wetterpupinfo.cobie@nvsw.nl  of wetterpupinfo.jantiena@nvsw.nl 


29 juni: De Nationale

Op 29 juni 2019 wordt wederom De Nationale gehouden. Een show voor uitsluitend Nederlandse Hondenrassen. De locatie is de Hanzehal in Zutphen. Twee keer eerder is deze show gehouden, maar twee jaar geleden is hij niet doorgegaan. Jammer! Des te meer reden om er dit jaar een succes van te maken.

Inschrijven
Dus mensen allemaal inschrijven! Vorige keer was er een competitie tussen de Drentsche Patrijzen en de Stabijhounen. De inschrijvingen gingen ongeveer gelijk op. Nu lopen de Stabij's ver achter. Er zijn zelfs al meer Kooikers ingeschreven. Dit kunnen we niet laten gebeuren. Ook de Wettereigenaren zijn nog niet zo actief.

Sponsor
We hebben een hele goede sponsor gevonden: Brit. Deze geeft elke eigenaar van een ingeschreven hond een zakvoer. Ook zal er een verloting zijn met hele mooie geschenken. De draagnummers zijn daarbij leidend.

Hoe meer, hoe beter
We gaan er een spetterend feest van maken als jullie meedoen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal het steeds mooier worden. Want hoe meer inkomsten, hoe meer mogelijkheden. Op de website van De Nationale kun je nu inschrijven. Doen!

Ineke Bosboom

 


Rectificatie

Op de agenda van de AV staat bij punt 10:


10.     Voorstel tot uitbreiding van de overeenkomst met de Raad van Beheer over het verstrekken van gegevens van gezondheids- onderzoeken: met name ooonderzoeken door gecertificeerde specialisten dierenarts m.b.t. Patella Luxatie (knieschijf problemen).

Dit moet natuurlijk zijn:

".....met name onderzoeken door gecertificeerde specialisten dierenarts m.b.t. Patella Luxatie (knieschijf problemen)."

 Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken