Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hiervier en vijftigste nieuwsbrief maart 2019
Vacature Voorzitter Wetterfac

Oproep

Volgens het rooster van aftreden is de huidige voorzitter van de FAC-Wetterhoun in juni 2019 aftredend. De voorzitter heeft zich niet herkiesbaar gesteld. Daardoor is er een Vacature voorzitter Fokadviescomissie Wetterhoun (tevens bestuurslid NVSW) ontstaan. Het bestuur van de NVSW nodigt leden en niet-leden uit op deze vacature te reageren.

Wat verwachten wij van de kandidaat?
Goede communicatieve eigenschappen, accuratesse, goed kunnen samenwerken en organisatietalent. Beschikt over voldoende tijd, deels overdag, maar ook in de avonduren. Heeft een klantvriendelijke benadering en is goed op de hoogte van de karaktereigenschappen en de gezondheid van de Wetterhoun. Heeft een positieve grondhouding en kan delegeren. Daarnaast is een gedegen kennis van erfelijkheid en genetica een vereiste, of de bereidheid om zich hierin te verdiepen. Heeft kennis van de tot nu toe ontwikkelde visie op het fokbeleid van de Wetterhoun (incl. Outcrsoss) en ondersteunt dit.

De volledige tekst van deze oproep is te vinden op www.nvsw.nl Voor verdere info (ook over de te volgen procedure) kunt u contact opnemen met de secr. van de NVSW (0186-620274). Reacties kunnen tot 30 april 2019 worden gericht aan het bestuur van de NVSW, t.a.v. Dick Vermeij, secretaris (secretaris@nvsw.nl).

Uitnodiging voorlichtingsmiddag Wetterhoun
Hierbij nodigt de FAC Wetterhounen een ieder die geïnteresseerd is in de Wetterhoun en het unieke outcrossprogramma uit voor een voorlichtingsmiddag op 7 april a.s. Er zullen diverse Wetterhounen en outcrosshonden met hun eigenaren aanwezig zijn, zodat u in de gelegenheid bent een praatje te maken en vragen te stellen.
Deze middag is ook bedoeld als u niet op de wachtlijst staat voor een pup, maar toch eens nader kennis wil maken met dit bijzondere ras en het fokprogramma.
Een gezellige en informatieve middag!
Locatie: KC Zwolle, Anthony Fokkerstraat, 8013 NT Zwolle
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur.

NVSW zonder penningmeester?

Zoals bekend is gemaakt moet onze penningmeester Arnold Borggreve zijn werkzaamheden wegens gezondheidsredenen stoppen. De definitieve datum is 15 juni (AV). Tot op heden hebben wij geen reacties ontvangen van mensen die dit willen overnemen. Weet u iemand (in uw netwerk) die ons kan helpen? Het moet toch mogelijk zijn om uit of via een bestand van 3000 leden een penningmeester te vinden? Meer info nodig? Dan kunt u mij bellen op 0625065860! De NVSW zonder penningmeester? Dat zal toch niet gebeuren?
Dick Vermeij, secretaris NVSW.


Zweetwerkweekend voor beginners

Ook zo enthousiast of nieuwsgierig geworden van de ‘zweet’ berichten van de JWSC op de website en Facebook de afgelopen tijd? Vanaf nu kunt u zich weer aanmelden voor het jaarlijkse zweetwerkweekend voor beginners, georganiseerd door de JWSC. Dit jaar bent u welkom vanaf vrijdagavond 20 september tot en met zondagmiddag 22 september in Haaksbergen.
We hebben een prachtige plek met alle mogelijkheden om met de hond de beginselen van het zweetwerk te leren. Bij zweetwerk wordt een bloedspoor uitgezet, waarna uw hond aan een lange lijn dit spoor moet volgen. Aan het eind van het spoor wacht een beloning. Het is geweldig om te zien hoe goed 'onze' honden dit kunnen en voor de baasjes is het heerlijk om in de buitenlucht aan het werk te zijn. We werken in stappen naar de uiteindelijke zweetsporen toe. U leert ook hoe u zelf, samen met anderen, zweetsporen kunt uitzetten, zodat u na afloop van het weekend verder kunt trainen bij u in de buurt. Er is plaats voor 12 combinaties. Meer info: www.nvsw.nl (Nieuwsoverzicht)


Fokkersberaad Stabijhoun
Op zaterdag 30 maart a.s. organiseert de Fokadviescommissie voor de Stabijhoun haar jaarlijkse Fokkersberaad in de Aker te Putten (Fontanusplein). Gesprekspunten tijdens dit beraad zijn:
- Een door René Rigterink samen met andere fokkers ingediend voorstel over fokken van/met driekleur
- SRMA (wat zijn de symptomen en hoe gaan we hiermee om in de fokkerij)
- Aanpassing VFR (op voorstel van de FAC n.a.v. overleg met OS)

Aanvang: 13.30 uur, deur open vanaf 13.00 uur.
Vooraf aanmelden voor dit Fokkersberaad is verplicht (i.v.m. reservering locatie) en kan per mail tot 27 maart 2019 via stabijfac.secretaris@nvsw.nl
Deelnemers die zich hebben aangemeld ontvangen vooraf de benodigde informatie (incl. het ingediende ledenvoorstel)
 

 


Kampioenen 2018

Op de site staat een overzicht van de honden van leden van de NVSW die in 2018 een kampioenstitel behaalden. Deze honden (en eigenaren) worden geëerd tijdens de AV van juni. Zij ontvangen daartoe een uitnodiging  Het overzicht is gebaseerd op de gegevens van de Raad van Beheer (lijst februari 2019). Is uw hond in 2018 kampioen geworden en staat uw hond er niet bij? Stuurt u dan uiterlijk
1 mei een mailtje naar secretaris@nvsw.nl met vermelding van het NHSB-nummer en de behaalde titel, met daarbij een kopie van het certificaat.


Facebook

Altijd op de hoogte van de nieuwste activiteiten van de Jacht  Werk en Sport Commissie (JWSC)? Volg de NVSW op Facebook. Of kijk op de JWSC-kalender via www.nvsw.nl.
We organiseren ieder jaar ongeveer 15 activiteiten.


SJP Workshop Strijensas

LET OP!!! Deze workshop is verplaatst naar zondag 2 juni 2019. Op die dag
 organiseert de JWSC weer een SJP workshop in Strijensas.
Deze workshop is vooral een voorbereiding op de proeven die dan ook stap voor stap in theorie en praktijk worden doorgenomen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Binnenkort volgt meer informatie over deze activiteit op de website van de NVSW (agenda JWSC)


Kampioensclubmatch

Op 4 mei is de KCM! Heeft u zich a aangemeld? 
Klik hier voor info!Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken