Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierEen en vijftigste nieuwsbrief aug. 2018
15 september Veldwerktraining
Op 15 september 2018 is er een veldwerktraining o.l.v. Johan Kraaij. Deze werkelijk unieke kans mag je niet missen.
 
De JWSC heeft de bekende veldwerktrainer en auteur JOHAN KRAAIJ bereid gevonden om op 15 september in Strijensas een VELDWERKTRAINING voor Wetterhoun en Stabij te geven. Het is heel bijzonder om beide rassen op één dag kennis te kunnen laten maken met dit fantastische werk.

Op deze dag komen theorie, d.m.v. een korte lezing met video, en praktijk samen.
De inschrijving voor het maximale aantal deelnemers voor combinaties met hond was na 5 dagen al vol. Maar het is nog mogelijk om deel te nemen zonder hond. De kosten zijn dan € 20,- per persoon.
 
Je kunt je aanmelden via de webshop NVSW.  Plaatsing op volgorde van aanmelding. 

Kijk voor meer informatie op www.nvsw.nl via de agenda van de JWSC.

Oproep Ondersteuning ZooEasy

Na zijn benoeming in het bestuur is Carel Puttkammer gestopt met de ondersteuning van ZooEasy. Het bestuur is daarom op zoek naar iemand (M/V) die de beheerder van ZooEasy (Willem Stemerdink) zou willen ondersteunen. Op de langere termijn zou hij/zij de werkzaamheden van Willem kunnen overnemen, zodat de voortgang van het beheer van ZooEasy gewaarborgd wordt.

We denken aan iemand die:
- over voldoende vrije tijd beschikt en daar een groot deel van aan NVSW werk wil besteden. Naast een fulltime betaalde baan is dit niet te doen;
- die affiniteit heeft met IT en heel goed thuis is in Excel, Word en Internet. Dit is echt een belangrijke voorwaarde;
- de Engelse taal redelijk beheerst i.v.m. de buitenlandse contacten (leden en/of zusterverenigingen).

Een goede onderlinge samenwerking is heel belangrijk, maar er moet ook tijd zijn om dat te laten ontstaan. Er is daarom van beide kanten een proefperiode van zes maanden.

Specifieke inlichtingen kunnen het beste worden ingewonnen bij Willem Stemerdink, telefoon 0314 36 20 70 of via zooeasy@nvsw.nl.

U kunt uw reactie sturen aan de secretaris van de NVSW, Wagenschuur 16,
3262 CK  Oud-Beijerland, secretaris@nvsw.nl


Outcrossnest te zien op de komende fokkersdag

Op de fokkersdag van 6 oktober wordt ook het outcrossnest van de combinatie Wetterhoun & Airedale terriër bekeken door de jury. Een mooie gelegenheid de F1-pups met eigen ogen te aanschouwen! En dat niet allaan....Er zijn ook twee F2 nesten!

Fokkersdag NVSW: Hanzehal te Zutphen.
Kijk voor meer info op www.nvsw.nl


Automatisering dekaanvragen
Ook voor fokkers van een Wetterhounnest is het mogelijk via ZooEasy een dekaanvraag te doen. Met de automatisering van de dekaanvragen wordt een archief in ZooEasy opgebouwd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de FAC Wetterhoun, Loek Smits: wetterfac.secretaris@nvsw.nl

Bijeenkomst voor liefhebbers

Op 10 november organiseren De Wetterhoun Vereniging Nederland (DWVN) en de NVSW samen een bijeenkomst voor iedereen die de Wetterhoun een warm hart toedraagt. De bijeenkomst wordt gehouden bij de KC. Zwolle. Nadere informatie volgt nog.


Wetterhounpups in aantocht!
Binnenkort worden er weer wetterpups verwacht uit diverse combinaties. 
Denkt u er al een tijdje over om een wetterpup in huis te nemen, dan is dit een geschikte tijd om u op de wachtlijst te laten zetten. Voor zwart-bont en bruin-bont is de lijst niet zo lang, dus alle kans dat u deze zomer nog een pup hebt rondscharrelen. Voor effen bruin of zwart is de wachtlijst langer. Kijk voor info op www.nvsw.nl 


Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken