Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierDrie en veertigste nieuwsbrief 43
AV op 22 november 2017

Zoals u allen heeft kunnen lezen is er op 22 november 2017 in De Aker een AV
(aanvang 19.30 uur). Op die vergadering wordt o.a. aan de leden voorgesteld om
Jan Anton Koers en Freek Klijzing te benoemen in het bestuur.

Jan Anton Koers heeft veel bestuurlijke ervaring (o.a. bij de KC Zwolle).
Ook was hij geruime tijd voorzitter van rasgroep 7 en 8 bij de Raad van Beheer.
De leden wordt gevraagd hem te benoemen tot voorzitter van de NVSW.

 

Freek Klijzing is kandidaat voor de functie van Algemene en Juridische zaken. Hij studeerde economische wetenschappen en recht en is nu directeur van een VMBO-school in Zaandam.
Hij heeft ervaring als fokker van Stabijs, maar heeft begin 2017 zijn laatste nest gefokt.

In de bijlagen van de Fryske Hounen van deze maand vindt u meer info over hen. Natuurlijk zijn wij als bestuur blij met het feit dat we deze twee kandidaten aan de leden kunnen voordragen. Kijk hier voor info over de vacature PR en Evenementen.


Meer tijd nodig voor beleid rondom ED bij Stabijhoun

​​​Op de agenda van de AV in juni 2017 stond een voorstel tot aanpassing van het gebruikersdocument Stabijhoun m.b.t. ED. Op voorstel van de vergadering is dat punt in juni van de agenda afgevoerd en dus niet behandeld. Het argument was dat het beleid rondom ED eerst nog een keer in het fokkersberaad zou moeten worden behandeld.
Op 5 september heeft de FAC Stabijhoun het fokkersberaad georganiseerd. Twee specialisten hebben een inleiding gehouden. Aan het eind van het beraad bleek uit een peiling onder de aanwezigen, dat men vond dat er meer tijd nodig is om tot een standpunt te komen, dat aan het bestuur kan worden geadviseerd. Dat is de reden dat het agendapunt van juni over ED nog niet op de agenda voor de komende AV staat. Het verslag van dit fokkersberaad is hier te vinden.


BASIS JACHTHONDEN TRAINING: ÉÉN DAG PRAKTIJK EN THEORIE VOOR BEGINNERS

Zondag 19 november organiseert de JWSC  een trainingsdag voor beginners. Aan bod komt een stuk theorie en je kunt antwoorden verwachten op alle mogelijke vragen met betrekking tot de verschillende  jachthondenopleidingen. Dit alles natuurlijk afgewisseld met blokken praktijktraining.

Deze dag is bij uitstek geschikt voor voorjagers en hun honden die pas sinds kort een jachthondentraining volgen of deze willen gaan volgen. We kunnen deze dag maximaal 8 deelnemers plaatsen. Wij zijn deze dag te gast op de mooie geheel omheinde locatie van Jachthonden Training Zeeland in Ellewoutsdijk, welke ook nog voorzien is van een gezellige jachthut.

De kosten bedragen € 35,- Inschrijven kan via de webwinkel van de NVSW

Meer info: Philip Modijefsky (06 52635050)

 


Dringend dekreuen Stabijhoun gezocht

Tweemaal per jaar krijgen alle reuen die op de dekreuenlijst staan een oproep om mee te doen aan de reuen parade tijdens de fokkersdag. Dit is ook altijd het moment dat de dekreuenlijst bekeken en opgeschoond wordt. Het is dan ook heel erg jammer dat er reuen van de lijst moeten omdat ze “vol” zitten, te oud zijn of om andere redenen. Op dit moment hebben wij echt een groot tekort aan dekreuen.

Er worden per jaar rond de 130 dekaanvragen gedaan door de fokkers en op dit moment hebben wij zo’n 110 dekreuen op de reuenlijst staan. Het werkelijke aantal dekkingen ligt gemiddeld rond de 80 per jaar.

Nu kun je denken dat alle reuen 2 dekkingen per jaar mogen doen, maar eigenlijk zouden wij veel meer dekreuen nodig hebben zodat er veel meer variatie in het ras kan blijven. Zoals de vlag er nu bij hangt, gaat het betekenen dat er voor sommige teven in de toekomst moeilijk een passende reu is te vinden. Zodra dit gebeurt gaan we genen verliezen. Dit is zeker niet de bedoeling.
 

Wat wij als Stabij-FAC gaan doen, is nog actiever reuen werven.

Dit betekent dat u benaderd kan worden door iemand van de Stabij-FAC als u op de fokkersdagenquête heeft aangegeven wel interesse te hebben om uw reu in te willen zetten voor de fokkerij.

 

​Klik hier om de hele oproep te lezen

 


Gezocht secretaris Fok Adviescommissie Stabijhoun

In verband met vertrek van de huidige secretaris is de Stabijfac per 1-1-18 op zoek naar een nieuwe secretaris. Het bestuur zoekt kandidaten voor deze vacature.  Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter van de Fokadviescommissie Stabijhoun, Hans van den Hoek, tel 06 57 55 85 08 of reageer via de mail: 1hoek@planet.nl Of ga naar www.nvsw.nl 


Vacatures binnen de Wetterfac

Gezocht secretaris
Fok Adviescommissie Wetterhoun

In verband met vertrek van de huidige secretaris is de Wetterfac op zoek naar een nieuwe secretaris.
Algemene informatie over de FAC en haar opdracht kan men hier vinden. 
Zijn er vragen of is er behoefte aan meer info, neem dan contact op met de voorzitter van de
FAC Wetterhoun,
Elly van der Helm,
tel 06 21 80 39 00
Reageren kan via wetterfacvoorzitter@nvsw.nl

Vacature Fokadviseur
​In 2018 ontstaat er bij de Wetterfac ook een vacature voor de functie van fokadviseur. Een fokadviseur beoordeelt samen met de andere adviseurs o.a. de dekaanvragen die binnen komen.
Zij doen dit op basis van gezondheidsaspecten van de combinatie.
Een belangrijk instrument daarbij is ZooEasy.
Ook zijn zij een vraagbaak voor fokkers.

Kijk voor meer info op www.nvsw.nl 


Pup informatiemiddag

Op zaterdag 11 november is er in De Aker te Putten een informatiemiddag voor iedereen die op wachtlijst voor een pup staat of net een pup thuis heeft. Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op het boekje over het opvoeden van een          Stabij- of Wetterpup.
Aanvang 13.15 uur.
Kijk hier voor meer info.Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken