Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierDerde nieuwsbrief Editie 3, april 2011
Fokkersberaad Stabijhoun
Op 7 mei wordt voor onze leden een fokkersberaad gehouden in De Aker te Putten van 13.00 - 17.00 uur. Er spelen diverse zaken binnen het ras waar de Fok Advies Commissie uitleg over wil geven, danwel overleg over wil plegen met de leden. Behandeld worden o.a. de stand van zaken binnen het huidige fokbeleid, een lezing over hartproblemen, toelichting over recent geconstateerde neurologische problemen, von Willebrands Disease en informatie over een nog te organiseren fokkerscursus.

Uw mening telt, dus kom ook!


Vacature fokadviseur Stabijhoun
Om het ras gezond te houden kennen we een Fok Advies Commissie die toekomstige oudercombinaties bekijkt op mogelijke erfelijke gezondheidsproblemen. Een belangrijke taak voor een ras dat zo'n kleine populatie kent als de Stabijhoun. Eén van de fokadviseurs stopt met de werkzaamheden en daarom zijn we op zoek naar vervanging.

Heeft u kennis van het ras, fokken en genetica, heeft u veel vrije tijd en vindt u het leuk om fokkers en dekreu-eigenaren met advies terzijde te staan?
Dan zijn we misschien wel op zoek naar u.

Fokadviseur, wellicht iets voor u?


Fokkersdag
Op de Fokkersdag (21 mei 2011) worden alle Stabijhounnesten gekeurd waarvan de pups zijn geboren tussen 1 oktober 2009 en 31 maart 2010. Voor Wetterhounpups ligt de geboortedatum tussen 1 januari en 30 juni 2010.
Hoe completer de te keuren nesten zijn, des te meer kennis wordt verkregen om de kwaliteit en gezondheid van beide rassen te waarborgen en zo mogelijk te verbeteren.
Voor nieuwe eigenaren en belangstellenden een prima gelegenheid meer van de rassen en de vereniging te zien.

Zin om te komen kijken? U bent van harte welkom!


Nieuw lesboek KK1
Een lang gekoesterde wens van vele docenten, leerlingen en ook bestuursleden van de Raad van Beheer is in vervulling gegaan.
Op de nieuwjaarsreceptie is het boek Kynologische Kennis 1 door de portefeuillehouder opleidingen Hugo Stempher aangeboden aan de voorzitter van de Raad van Beheer Gerard Jipping.

Gedurende de afgelopen twee jaar is zeer actief gewerkt aan dit project, aanvankelijk door een grotere groep uit het docententeam KK1/KK2. In het tweede deel van dit tweejarige project is door een kernteam de inhoud op elkaar afgestemd, uiteraard ook gespiegeld aan de eindtermen van de opleiding KK1. Taalkundig, inhoudelijk en qua layout is na het vergaren van de hoofdstukken een mega klus verzet. Voorts zijn alle afbeeldingen speciaal vervaardigd voor dit boekwerk.

Het lesboek Kynologische Kennis 1 wordt uitgegeven door de Raad van Beheer. Dit is het standaardboek voor iedereen die bezig is met de opleiding Kynologische Kennis 1. De inhoud is specifiek toegespitst op de eindtermen van de opleiding en ingedeeld naar de vakken. Het boek met ruim 260 pagina's is rijk geïllustreerd.

Uitsluitend online te bestellen bij de Raad van Beheer


Jachtwerkproevendag 14 mei (gewijzigde datum)
De jaarlijkse jachtwerk-proevendag in Grou is leerzaam en leuk voor jonge en oudere honden. Maak kennis met jachtwerkproeven, of kijk hoever uw hond gevorderd is in de training.

U kunt zich nog inschrijven


Kampioensclubmatch

Op 9 april j.l. werd in Zutphen de Kampioens-clubmatch gehouden. Wederom een geslaagde dag en een groot succes. Wat waren de uitslagen en wie werden clubwinnaar ...

U leest het hier


Wandeling Loonse- en Drunense duinen
Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 28 mei a.s. deel te nemen aan deze prachtige wandeling in het Brabantse Kaatsheuvel. De Loonse- en Drunense duinen is een schitterend en uniek natuurgebied. De wandeling is in zijn geheel hondenlosloopgebied met halverwege een grote bosvijver, waar de honden kunnen zwemmen. De wandeling duurt ± 2 uur in een afwisselend bos- en duingebied.

Lees meer info over deze en andere wandelingen


Nieuw fokbeleid Raad van Beheer
Het bestuur van de NVSW heeft zich achter het nieuwe fokbeleid van de Raad van Beheer geschaard, zoals dat werd besproken op de Verdiepingsdag op 19 februari j.l.

Lees het verslagAanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken