Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierDe eerste keer online Editie 1, september 2010
'Trots op het resultaat'
Hier is hij dan, onze eerste NVSW Nieuwsbrief. Het heeft even geduurd, want er moesten nog wat ‘puntjes op de i worden gezet’, maar het resultaat mag er zijn! Een fraaie, voor ons zeer herkenbare, vormgeving.
In één oogopslag krijg je een goed beeld van de informatie die geboden wordt en kun je snel een keuze maken, als je meer te weten wilt komen over een bepaald onderwerp.
Ik heb er alle vertrouwen in dat deze NVSW Nieuwsbrief, naast ons mededelingenblad De Fryske Hounen, een goede bijdrage gaat leveren aan de informatievoorziening, met name als het om actuele zaken gaat. Graag wens ik de redactie veel succes toe met de NVSW Nieuwsbrief en onze leden veel leesplezier.

Wiebe van der Velde (voorzitter)

Wilt u deze nieuwsbrief voortaan ook digitaal ontvangen?
De nieuwsbrief is zo opgezet dat u over actuele items in het kort iets kunt lezen en dat u kunt doorklikken naar de uitgebreidere tekst als uw interesse is gewekt. De planning is dat er 6x per jaar een nieuwsbrief wordt uitgegeven, naast 4x uw vertrouwde clubblad.

Indien u hier via de website komt en zich wilt abonneren op de nieuwsbrief, dan klikt u onderaan deze pagina eenvoudigweg op de knop “Aanmelden voor deze nieuwsbrief” en volg daarna de aanwijzingen in het venster. U kunt ook een mailtje sturen naar leden@nvsw.nl o.v.v. "Ja. Ik wil de NVSW-nieuwsbrieven ontvangen". Alle leden van wie het email-adres bekend is, krijgen de nieuwsbrieven automatisch digitaal toegestuurd.

Pups chippen? Voorkom een hoge boete.
De Raad van Beheer heeft de controle op de gegevens van de verplichte ledenpas van rasverenigingen en die op de stamboom verscherpt.
Fokkers en eigenaren krijgen hoge boetes opgelegd als tijdens het chippen van de pups blijkt dat de naam op de NVSW-ledenpas niet overeenkomt met de gegevens van de RvB over de eigenaar van de (moeder)hond.
Controleer of uw teefje op dezelfde naam is geregistreerd.

Wat te doen als er verschillen zijn?


Z'n neus achterna? Een workshop Speuren.
Zoeken is een echte hondse activiteit. Leuk voor de hond, maar ook voor de baas. Je lost samen een probleem op, wat bijdraagt aan een goede baas-hond-relatie.
De workshop Speuren van Nicky Gootjes - met haar 30 jaar ervaring - is het begin van een ontdekkingstocht. Die iedere keer weer anders is. Het enorme aanbod aan zoekwerk maakt het voor iedere hond en baas geschikt.
De data zijn 18, 19 september en 10 oktober. Maak van je hond een speurneus en...

...schrijf je in!


Het belang van de Fokkersdag
Op de Fokkersdag (25 september 2010) worden alle Stabijhounnesten gekeurd waarvan de pups zijn geboren tussen 1 april en 1 oktober 2009. Voor Wetterhounpups ligt de geboortedatum tussen 1 juli 2009 en 31 december 2009.
Hoe completer de te keuren nesten zijn, des te meer kennis wordt verkregen om de kwaliteit en gezondheid van beide rassen te waarborgen en zo mogelijk te verbeteren.
Voor nieuwe eigenaren een prima gelegenheid meer van de rassen en de vereniging te zien.

Het verslag van de fokkersdag in woord en beeld


Levend Erfgoed

De Stichting Zeldzame Huisdierrassen heeft een Nationale Dag van het Levend Erfgoed georganiseerd en onze Hounen waren erbij.

De PR-stand van de NVSW kreeg veel vragen; voor de jachtdemonstraties was ook veel belangstelling.

In de komende editie van De Fryske Hounen komt een uitgebreid verslag .

Een sfeerimpressie


Wandeling bij Haamstede

Op het strand van Westerschouwen vindt op 17 oktober een georganiseerde strandwandeling plaats.

Of er ook een wandeling bij u in de buurt is? Houd de nieuwspagina van www.nvsw.nl in de gaten...

Wandel mee


Geboorteberichten Wetters

Op 10-7-2010: 6-2 pups

V: Yje (HD - A)

M: Wytske (HD - A)

Eig: H.F. Cnossen te Sint NicolaasgaOp 1-8-2010: 5-4 pups

V: Foppe (HD - C)

M: Silke Fan de Gauster Hoppen (HD - C)

Eig: K.Douma te HommertsOp 3-8-2010: 7-2 pups

V: Foppe/Fedde (HD - A)

M: Sanne fan de Frije Wetters (HD - A)

Eig: J. van der Woude te MantingeOp 6-8-2010: 2 pups

V: Jhuto v.d. Rietwarren (HD - A)

M: Hiske (HD - C)

Eig: S. Riemersma te Bolsward


Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken