Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierdrie en vijftigste nieuwsbrief 53
Club Diploma Dag
Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert de JWSC de jaarlijkse Club Diploma Dag.
Deze keer hebben we een mooi terrein gevonden in de omgeving van Raalte in Overijssel.
Iedereen met Stabij en/of Wetterhoun is welkom om mee te doen. De hond moet minimaal 9 maanden zijn.
Het doel van de Club diplomadag is om mensen enthousiast te maken voor het werken met de hond en om te meten welk trainingsniveau de combinatie van baas en hond heeft bereikt. De proeven zijn vergelijkbaar met de standaard jachtproeven (SJP) maar aangepast aan omgeving en onze honden. Iedereen doet de C en B proeven en de mensen uit de open klasse met allemaal voldoendes mogen deelnemen aan de A proeven. De proeven zijn in het decembernummer van de Fryske Hounen beschreven. Een paar proeven worden uitgevoerd met een schot.
 
U kunt zich inschrijven voor de startersklasse of de open klasse. 
Aanmelden kan vanaf nu via de webshop van de NVSW.

Startersklasse
De starters klasse is bedoeld voor voorjagers en honden die net begonnen zijn met trainen. De keurmeesters zullen u dan ook voorzien van tips en tricks. Deelnemers aan de startersklasse ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Open Klasse
De open klasse is bedoeld voor voorjagers en honden die al wat langer trainen en hier gaat het wat meer om het behalen van een diploma. Het is het een mooi moment om aan het begin van het trainingsseizoen te kijken waar u als combinatie staat. Deelnemers die geen diploma krijgen ontvangen een deelnemerscertificaat.

Kijk voor meer informatie op www.nvsw.nl via de agenda van de JWSC.

 


Vacature penningmeester NVSW
Wegens ziekte van onze huidige penningmeester, Arnold Borggreve, ontstaat er een vacature voor de functie van penningmeester van de NVSW. De nieuwe penningmeester kan (onder verantwoordelijkheid van het bestuur) zijn/haar werkzaamheden per 1 maart 2019 beginnen (of zoveel eerder als mogelijk).
De penningmeester is lid van het (dagelijks) bestuur. Bestuursleden worden gekozen op de AV. Daarom worden de werkzaamheden tot aan de 15 juni (AV-NVSW) uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het bestuur.
 
Omschrijving van de  functie
In de statuten staat het volgende: “De penningmeester is belast met het financiële beheer van de NVSW. Hij/zij is verantwoordelijk voor de onder zijn/haar berusting zijnde geldmiddelen van de vereniging en tekent de kwitanties. Hij/zij is belast met het behoorlijk bijhouden van een kasboek. Hij/zij doet op de jaarlijkse AV rekening en verantwoording over het afgelopen boekjaar. De goedkeuring van de kascommissie wordt door de AV beschouwd als decharge van de penningmeester voor diens beheer over het afgelopen jaar.”
In de praktijk vraagt deze functie veel tijd en financieel inzicht. Het bestuur vergadert 6 tot 8 keer per jaar. De werkzaamheden van de penningmeester worden op jaarbasis geschat op gemiddeld 3 uur per dag  (met een piek aan het eind en begin van het kalenderjaar).

Kijk hier voor meer info over de procedure

 


Inschrijving KCM 2019 geopend
Hierbij nodigen wij u uit om mee te doen aan de ”kampioenschapsclubmatch” van onze vereniging. Deze wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 mei 2019 te Zutphen, in ”De Hanzehal”.
Aanvang 9.00 uur

Hier zijn deze dag 5 raskeurmeesters actief om uw Stabij- of Wetterhoun aan de hand van de huidige rasstandaard op deskundige wijze te beoordelen.

Jettie Alberts: Alle Wetterhounen reuen en teven

Gerard Mensink: Stabijhoun reuen, openklasse en tussenklasse

Rinie Leenen-Compen: Stabijhoun reuen, alle overige klassen

Gerda Halff-van Boven: Stabijhoun teven, openklasse en tussenklassen

Linda Weijnans: Stabijhoun teven, alle overige klassen

In alle klassen worden prijzen ter beschikking gesteld voor de 4 beste honden van die klasse. Tevens ontvangt elke deelnemer een leuk aandenken aan deze dag. Aan het eind van de dag zal er uiteindelijk één beste reu en één beste teef gekozen worden. Vervolgens strijden de beste reu en de beste teef tegen elkaar en wordt de Clubwinner 2019 gekozen. Dit geldt zowel voor de Stabij- als voor de Wetterhoun. Een kampioenschapsclubmatch is vooral een evenement waar u veel Stabij- en Wetterhounen bijeen kunt zien. We rekenen dan ook op zo’n 250 inschrijvingen, uit binnen- en buitenland. Wie weet treft u nog familie van uw hondje op deze dag. Er zijn veel fokkers aanwezig met misschien wel één van de ouders, of een nestgenootje van uw hondje. En verder kunt u bijpraten met andere eigenaren over het onze rassen. Dus het is vooral een gezellige dag waarop veel te zien en te praten zal zijn.

Voor meer info lees hier

 


Fokgeschiktheidskeuring

Zondag 3 maart 2019 organiseren beide Fok Advies Commissies gezamenlijk een fokgeschiktheidskeuring voor Stabij- en Wetterhounen.
Lees hier meer: link


Fokkerscursus van start
In het voorjaar zal de eerste fokkerscursus 2019 van start gaan.

En wel op de zaterdagen 
11 mei, 25 mei, 1 juni
en 22 juni.

In het najaar is dat op:
9, 16 en  30 november en op 14 december.

De cursus duurt de gehele dag. 

Locatie: KC. Zwolle
Anthony Fokkerstraat,
8013 NT Zwolle 
Kijk hier voor meer info

 


Fokkersberaad Wetterhoun

Namens de Wetterhoun Fok Advies Commissie (WetterFAC) nodigen wij u uit voor het volgende fokkersberaad op 13 april 2019. Inloop 13.30 aanvang 14.00 uur.

Eerder heeft u als fokker het bericht gekregen over het besluit om de Shikoku niet in te zetten voor de volgende, vierde outcross. Dit nadat de FAC geïnformeerd was, via de enquêtes van de eigenaren van de nakomelingen van de reu die wij wilde gebruiken, dat er problemen met de gezondheid bij de Shikoku waren. De Wetterfac heeft daarop besloten geen gebruik te maken van deze reu.

Kijk hier voor meer info


 

 

 Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken