Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierZevenentwintigste nieuwsbrief 3 juli 2015
Tom Bouma benoemd als erelid

Tijdens de Algemene ledenvergadering werd Tom Bouma benoemd tot erelid van de NVSW. Tom ontvangt de twee bronzen koppen (Stabij- en Wetterhoun) die bij het erelidmaatschap horen.

lees meer....


Algemene Vergadering 2015

Op 20 juni 2015 is in Putten de jaarlijkse Algemene Vergadering van de NVSW gehouden. Tevens werden traditioneel de kampioenen van het vorige jaar in het zonnetje gezet.

Hier vindt u een kort verslag van de vergadering.


Angélique Plasman legt taken neer

Om haar moverende redenen heeft Angélique Plasman met onmiddellijke ingang al haar taken voor de NVSW neergelegd. In de Algemene Vergadering werd zij bedankt voor het vele werk wat zij verricht heeft voor de vereniging.                                 

De overige dekadviseurs van de Fokadviescommissie nemen voorlopig haar werk over. René Rigterink is nu webmaster.


JWC-nieuws

Inschrijving via de website is geopend voor de lezing over Angst voor Vuurwerk. Het is belangrijk om tijdig te beginnen met vuurwerktraining! Voor meer informatie:

Op 10 oktober organiseert de jacht- en werkcommissie weer een Working Test. Iedereen die lid is van de NVSW mag meedoen. Het niveau is niet belangrijk maar je moet al wel de elementaire beginselen van de jachthondentraining met je hond onder de knie hebben. Voor meer informatie:

Als je nog een intensieve training voor die tijd wilt volgen om het meervoudig apport te oefenen met je hond, schrijf je dan in voor de workshop op 13 september. Er zijn nog enkele plaatsen vrij: 

De inschrijving voor het zweetwerkweekend in Terschelling is inmiddels gesloten want het maximum aantal deelnemers is bereikt. Je kunt je nog wel opgeven voor de reservelijst. Elk jaar vallen er wel een paar deelnemers af, bijvoorbeeld omdat hun hond dan loops is of vanwege onvoorziene omstandigheden. Dus meld je eventueel aan voor de wachtlijst: 


Vacatures dekadviseur Stabijhoun

Bij de FokAdviesCommissie van de Stabijhoun is een vacature voor een dekadviseur.

Meer informatie vindt u hier.....


Fokkersforum gesloten

In 2012 is er een forum gestart voor fokkers en dekreu- eigenaren. Van dit forum wordt al lang geen gebruik meer gemaakt. De informatieuitwisseling gaat tegenwoordig veel sneller en handiger via Facebook. Daarom is besloten dit forum af te sluiten.


Vrijwilligersdag

Op 20 september wordt voor de derde keer een gezellige dag georganiseerd voor alle NVSW vrijwilligers. Iedereen die meehelpt bij onze activiteiten is van harte welkom. Als u nog geen uitnodiging heeft ontvangen, neem dan even contact op met Ineke Bosboom, evenementen@nvsw.nl 

                               

 


DNA-prikken op tweede Fokkersdag

Nu in VFR is opgenomen dat er geen twee dragers van het Cerebrale Dysfunctie-gen gecombineerd mogen worden, willen we nog een keer de mogelijkheid bieden om in verenigingsverband DNA te laten prikken tegen een gereduceerd tarief.

Dit kan op de tweede Fokkersdag op 31 oktober 2015. Via het formulier op de website kunt u zich opgeven


Op de agenda

13 september Workingtest trainingsdag, thema: meervoudig apport

20 september NVSW vrijwilligersdag

10 oktober Working test

24 oktober Lezing "angst voor vuurwerk en harde knallen"

31 oktober Tweede Fokkersdag in Zutphen

7 november start NVSW Fokkerscursus najaar

13,14 en 15 november Zweetwerkweekend Terschelling

wat, waar en wanneerJWC-activiteiten

De JWC organiseert weer trainingsdagen voor zowel de Stabij- als de Wetterhoun. Met gelijkgestemden en instructeurs die uw rassen goed kennen wordt gewerkt met zowel beginnende als gevorderde honden.

Hier vindt u alle informatie


De nieuwste showverslagen op de website

De verslagen van de show worden zo snel mogelijk op de ledenpagina’s gepubliceerd. Heeft u showverslagen die daar nog niet staan, stuurt u dan een scan of kopie naar Marguerita Falkena
Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken