Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierNegentiende nieuwsbrief Editie 19, maart 2014
Fokkerscursussen najaar 2014 en voorjaar 2015

De inschrijving voor de cursus voor beginnende fokkers en dekreu-eigenaren van beide Friese rassen is geopend. De data voor komend najaar zijn 9, 16, 23 november en 7 december. De voorjaarscursus in 2015 valt op 17, 31 januari en 14 en 28 februari. Beide cursussen worden in Zwolle gegeven en zullen u meer inzicht geven in wat u kunt verwachten bij het fokken van een nestje of het inzetten van uw reu als dekreu. Naast theorie over algemene fok-aspecten die u tegen kunt komen, worden er ras- en verenigingsspecifieke onderwerpen behandeld, zoals bekende gezondheidsproblemen en regelgeving. U krijgt een dik theorieboek en er zullen gastsprekers worden uitgenodigd die nadere toelichting komen geven, onder meer aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Meer informatie en inschrijving


Fokkersdag

Op 5 april wordt in de Hanzehal te Zutphen de eerste fokkersdag van 2014 gehouden. Er zijn maar liefst 40 nesten uitgenodigd. We hopen natuurlijk weer op een hoge opkomst (evenals voorgaande jaren) en op een geslaagde dag. De fokkers vragen wij om hun pupkopers te stimuleren (als dat al nodig is) om aan deze dag mee te doen. Maar natuurlijk zijn ook bezoekers van harte welkom! Aanvang 10.00 uur.

Bent u er ook?


Wie heeft de clubmatchverslagen van 2001?

Sinds enige tijd is Hanneke Dijkman bezig om ook oudere clubmatchverslagen van 1989 tot 2002 op de website te zetten. Vanaf 2003 staan ze al online. Helaas ontbreken de clubmatchverslagen van 2001. Is er iemand in de vereniging die ze wel heeft en ze wil scannen en mailen? Hanneke zorgt er dan voor dat ze op de website komen te staan. Ook clubmatchverslagen van vóór 1989 zijn welkom. 

De verslagen kunt u mailen naar jachtenwerk@online.nl


Nieuwe rasstandaard Wetterhoun

In het kader van de uitvoering van het Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen kwam een verplichting vanuit de Raad van Beheer om de rasstandaard onder de loep te nemen en daar waar noodzakelijk, aan te passen. Twee keurmeesters en 3 leden van de Wetterhoun-FAC hebben het concept gemaakt. Leden kunnen tot 10 maart per mail op het concept reageren, waarna het op 19 maart in een keurmeestersoverleg wordt behandeld. Daarna staat het als punt op de agenda van het fokkersberaad.

U heeft hierin ook een stem


Fokkersberaad Wetterhoun 12 april

Op 12 april a.s. zal er een Fokkersberaad voor de Wetterhoun worden gehouden in de Aker te Putten. Behandeld worden de aanpassing van de rasstandaard en het Outcross-Beleidsplan, inclusief de keuze voor de twee rassen die als eerste ingezet gaan worden. Alle leden die vanaf 1995 betrokken zijn geweest bij de fokkerij van de Wetterhoun krijgen een persoonlijke uitnodiging voor dit overleg.

Op aanvraag kunnen ook andere NVSW-leden met een Wetterhoun dit beraad bijwonen 


Geen aanvullende gegevens over HD

Zoals u wellicht gemerkt heeft, staan er op de site bij de dek- en geboorteberichten geen gegevens meer over de HD van de vader- en moederhonden. Het is voldoende om te vermelden dat de dekking voldoet aan de eisen die het verenigingsfokreglement (VFR) stelt. Een positief advies betekent dus, dat aan alle voorwaarden is voldaan. Het verder informeren van pupkopers over bijvoorbeeld gezondheid en/of HD uitslagen bij de betreffende combinatie is een verantwoordelijkheid van de fokker.

Dek- en geboorteberichten


Op de agenda:

22 maart: opfriscursus Zweetwerk

23 maart: Wandeling met inventarisatie te Rockanje of Oostvoorne

4, 5 en 6 april: 2e Internationale Stabijhoun Meeting

5 april: 1e Fokkersdag te Zutphen

6 april: opfriscursus Zweetwerk

12 april: Fokkersberaad Wetterhounen te Putten

27 april: Workingtest trainingsdag voor gevorderden

17 mei: Workingtest trainingsdag voor beginners

31 mei: Kampioenschaps Clubmatch te Zutphen

14 juni: Algemene Vergadering te Putten

Wat, waar en wanneer


Inschrijving Kennismaking jachttraining verlengd

Heeft u wel eens overwogen om met uw Stabij- of Wetterhoun jachttraining te gaan doen? Vraagt u zich af of uw hond daar geschikt voor is en of u als baas het wel leuk vindt? Deze dag is een prima gelegenheid om daar achter te komen. U en uw hond kunnen op een speelse manier kennismaken met jachttraining. Op 15 maart te Nunspeet.

Er is nog plaats voor extra deelnemers


Verbod op verwijderen wolfsklauwtjes

Binnenkort zal het verwijderen van bijklauwtjes bij net geboren honden verboden worden. Onderdeel t. uit artikel 2 van het Ingrepenbesluit (‘het verwijderen van bijklauwtjes bij honden tot de leeftijd van vier dagen’) komt dan te vervallen. Eerder was het de bedoeling deze wijziging in het Ingrepenbesluit per 1 januari 2014 in te laten gaan, recent is dit uitgesteld tot 1 juli 2014.


De nieuwste show-verslagen op de website

De verslagen van de shows in Rotterdam en Maastricht zijn op de ledenpagina’s gepubliceerd. Heeft u showverslagen die daar nog niet staan, stuurt u dan een scan of kopie naar Hanneke Dijkman.

Bekijk alle showverslagenAanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken