Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierElfde nieuwsbrief Editie 11, oktober 2012
Wetterhoun informatiemiddag op 3 november

Iedereen is het erover eens dat het unieke karaker van de Wetterhoun behouden moet blijven bij het nieuwe infokbeleid. Maar over welke karakterkenmerken hebben we het dan? De FAC wil hierover graag in gesprek met Wetterhouneigenaren op een informatiemiddag op 3 november. Het wordt een middag voor leden en niet alleen voor fokkers, maar die mogen natuurlijk niet ontbreken.


Oproep bezoekersadressen

Mensen die onze rassen niet kennen, maar wel geïnteresseerd zijn, willen ze graag een keer in levende lijve zien, maar je ziet ze nou eenmaal niet op iedere straathoek. Daarom hebben we al jarenlang een lijst van eigenaren die het leuk vinden om (op afspraak) belangstellenden op de koffie te krijgen en ze alles over onze hounen te vertellen. Eigenlijk kunnen we nog wel wat adressen gebruiken.

Lijkt het u leuk om geïnteresseerden te ontvangen?


Stabijhounen in de reclame

Heeft u de nieuwe reclame van KPN al op televisie voorbij zien komen? Ja, u heeft het goed gezien: dat zijn echte Stabijhounen die daarin rondlopen. Er wordt een hele serie commercials in dat thema gemaakt, waar onze hounen aan deelnemen. Over een oer-Nederlands gezin, met een oer-Nederlandse hond. Leuk toch?

Bekijk het spotje online


Fokkerscursus voorjaar 2013

Voor Stabij- en Wetterhouneigenaren met een interesse in fokken, organiseert de NVSW ook in het voorjaar van 2013 weer een fokkerscursus. Op vier zaterdagen wordt aan beginnende fokkers en dekreu-eigenaren meer inzicht geboden in wat ze kunnen verwachten bij het fokken van een nestje of het inzetten van uw reu als dekreu. Aan het eind van de cursus zijn al uw vragen hopelijk beantwoord en kunt u geïnformeerde besluiten nemen over hoe u de zaken aan gaat pakken.

Er zijn nog plaatsen vrij


Inventarisaties

Sinds 1980 worden honden uit onze stamboompopulaties geïnventariseerd. Oorspronkelijk was dit vooral bedoeld om zicht te krijgen op (gezondheids)problemen binnen onze rassen, maar inmiddels is het veel meer dan dat; de gegevens worden gebruikt om het plaatje van een hond completer te maken en vormen voer voor allerlei statistieken.
Inventarisatie is gratis, staat open voor alle honden, maar is verplicht voor fokdieren. Op de website is in de rubriek 'Fokken' een nieuwe pagina toegevoegd waar alles over inventarisatie wordt uitgelegd: het hoe, wat, waar, wanneer en waarom van inventariseren.

Het liefst zouden we alle honden uit beide populaties geïnventariseerd zien


Zweetwerkweekenden

Vorig jaar is de JWC gestart met een zweetwerkweekend voor beginners. Dit jaar willen we daar graag een vervolg aan geven. Dat willen we doen door o.a. een zweetwerkweekend voor gevorderden te organiseren, maar daar hebben we wel deelnemers voor nodig. We hebben een gevarieerd terrein kunnen vinden dat we mogen gebruiken. Meld je aan en beleef weer een mooi weekend op 16, 17 en 18 november in de prachtige omgeving van Nijverdal.

Beginners van vorig jaar, waar zijn jullie?


Workshop hondenfotografie Ron Baltus

Er is overleg met de bekende hondenfotograaf Ron baltus over een workshop hondenfotografie, exclusief voor NVSW-leden. Honden zijn al moeilijk te fotograferen, maar die donkere koppen maken het bij onze rassen nog lastiger. Is er belangstelling voor een dergelijke workshop vanuit de leden, en wat voor dag heeft de voorkeur: door de week, zaterdag of zondag?

Reacties naar Chris Hofkamp


Op de agenda:

14 oktober Workingtest trainingsdag te Zeumeren (Voorthuizen)

19 oktober Lezing Marcel Nijland te Woudenberg

27 oktober 2e Fokkersdag te Zutphen

28 oktober Wandeling te Burgh Haamstede / Westenschouwen

3 november: Wetterhoun informatiemiddag

9, 10 en 11 november: Zweetwerkweekend beginners

16, 17 en 18 november: Zweetwerkweekend gevorderden

Wat, waar en wanneer


Lezing Marcel Nijland
Op 19 oktober zal Marcel Nijland een lezing verzorgen over gangwerk, sportblessures, warming up/cooling down en de meest voorkomende gewrichtsklachten.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar


Update ZooEasy
Onze database is onlangs weer aangevuld met alle Stabij- en Wetterhoun-nesten die tot begin augustus zijn geboren.

Wilt u ook toegang tot ZooEasy?


Showverslagen op de website
De volledige verslagen van de shows in Eindhoven, Groningen, Leiden en Goes zijn op de ledenpagina’s gepubliceerd. Heeft u showverslagen die daar nog niet staan, dan zijn we zeer geïnteresseerd in een scan of kopie.

Bekijk alle showverslagen


Koopcontracten
Voortaan mogen de ROZE doorslagen van de puppy-koopcontracten naar de ledenadministratie gestuurd worden (voorheen was dat naar het secretariaat).


Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken