Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierTiende nieuwsbrief Editie 10, augustus 2012
Fokkersforum in gebruik genomen

Beginnende fokkers en dekreu-eigenaren zitten meestal vol met vragen, vragen die vaak verder gaan dan de standaard informatie die in boeken en op internet te vinden is. Men heeft behoefte aan een centrale plaats waar die vragen gesteld kunnen worden, waar fokkers elkaar met raad (en soms ook daad) terzijde kunnen staan, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden en waar dieper op bepaalde zaken kan worden ingegaan. Het fokkersforum van de NVSW is een plaats waar dat allemaal kan.

NVSW-fokkers en dekreu-eigenaren kunnen zich aanmelden.


Vacature pupbemiddeling Wetterhounen

Karin Douma heeft aangegeven te willen stoppen met de pupbemiddeling binnen de Wetterhoun-FAC.
Wij zijn op zoek naar een actief NVSW lid die deze taak op zich wil nemen. We hebben iemand nodig met veel vrije tijd en liefde voor het ras.

Heeft u interesse?


Algemene Leden Vergadering gaat niet door

In een ingelaste vergadering op 7 augustus heeft het bestuur moeten besluiten de voorgenomen Algemene Ledenvergadering van 3 november a.s. te annuleren. Eén van de belangrijkste agendapunten betrof de aanpassing van de fokreglementen aan de nieuwe regels die daarvoor gelden vanuit de Raad van Beheer voor de Kynologie (RvB). Die regels, aangenomen in de Algemene Vergadering van de RvB in mei van dit jaar, blijken verstrekkende gevolgen te hebben voor de manier waarop in rasverenigingen de fokkerij moet worden gereguleerd. De voorbereidingstijd tot aan de ALV (de stukken zouden eind augustus al moeten worden aangeleverd bij het verenigingsblad) is daarvoor veel te kort gebleken.

Lees de reden van afgelasting


Oproep insturen showverslagen tentoonstellingen en clubmatches

Sinds jaar en dag worden de showverslagen van de Fryske rassen op de NVSW-website en in ZooEasy geplaatst. Showverslagen van de grotere tentoonstellingen in Nederland, worden automatisch door de Raad van Beheer naar de NVSW verstuurd, maar dit duurt echter geruime tijd waardoor een achterstand ontstaat. Showverslagen van lokale clubmatches en buitenlandse tentoonstellingen komen in het geheel niet bij de NVSW terecht. Om de database zo actueel en compleet mogelijk te maken, vragen we u om na een tentoonstelling of clubmatch een kopie van het showverslag van uw hond(en) naar Hanneke Dijkman te sturen; zij is degene die alle verslagen uittypt om te verwerken op de site en in ZooEasy.
Alvast heel hartelijk dank.

Nieuw toegevoegd: verslagen Kampioenschaps Clubmatch


Lezing Piter Bijma over populatiegenetica en inteelt

De Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje organiseert een lezing over populatiegenetica en de rol van inteelt in de rashondenfokkerij. Dr.ir. Piter Bijma zal de spreker zijn. Piter Bijma van de Wageningen Universiteit is populatiegeneticus en een van de sprekers van de recent door de Raad van Beheer gehouden fokkerstour.
De lezing vindt plaats op 4 oktober 2012 in Hotel 'De Witte Bergen' te Eemnes, aanvang 19:30 uur.
De kosten zijn € 5,- per persoon. Betalingen kunnen vooraf gedaan worden op Postbank account: 2252232. IBAN: NL61 INGB 0002252232, BIC: INGB NL2A, t.n.v.: penningmeester Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje te Beekbergen. Ook betaling ter plekke is mogelijk.


Vragen aan het bestuur

Als u vragen heeft aan het bestuur, kunt u deze natuurlijk aan de afzonderlijke bestuursleden stellen. Het is sinds kort echter ook mogelijk om u tot het bestuur als geheel te richten. Dit kan via bestuur@nvsw.nl.
De vragen die op dit adres binnenkomen en de antwoorden daarop worden op de website gepubliceerd.

Wie zitten er in het bestuur


Op de agenda:
18 augustus: Testdag KNJV C- en B-proeven te Harich (er is nog plaats vrij)

19 augustus: Testdag KNJV A-proeven te Dronrijp (er is nog plaats vrij)

16 september: Wandeling met inventarisatie Bergse Bos, Rotterdam

23 september: Workshop behendigheid beginners en gevorderden (er is nog plaats vrij)

29 september: Themadag te Sumar: "Grote Fruitshow"

29 september: Mee op jacht en dan ... (er is nog plaats vrij)

14 oktober: Workingtest trainingsdag te Zeumeren (er is nog plaats vrij)

19 oktober: Lezing Marcel Nijland te Woudenberg

27 oktober: 2e Fokkersdag te Zutphen

28 oktober: Wandeling te Burgh Haamstede / Westenschouwen

Wat, waar en wanneer


Honden in het zwembad

Zin om samen met uw hond naar het zwembad te gaan? Bij een aantal buitenzwem-baden in Nederland mag dat op de laatste dag van het zwemseizoen. We hebben de adressen verzameld.

Ook bij u in de buurt?


Successen in Beesd
Op de KNJV proef in Beesd op 3 augustus vielen drie Friezen in de prijzen.
Jan Spikker behaalde met Laika (W) weer een A-diploma met 87 punten, Elly Stienstra behaalde met Aedske fan in Toppenhúster Fjild (S) een B-diploma met 62 punten, en Desiree haarsma behaalde met Jikke (W) een B-diploma met 66 punten.
Van harte gefeliciteerd!


Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken