Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierNegende nieuwsbrief Editie 9, juni 2012
Vernieuwde NVSW website

Op 28 april, de dag van de Jubileum-Kampioenschaps Clubmatch, is ook de geheel vernieuwde NVSW-website online gegaan, en we zijn trots op het resultaat: een frisse look, overzichtelijke pagina's, meer gebruikersgemak en een heldere navigatie. In hooguit 3 klikken bent u daar waar u wilt zijn.

Naast het nieuwe uiterlijk zijn er ook nieuwe onderdelen en pagina's toegevoegd: gezondheidsinformatie en geboorteberichten voor beide rassen, een fotopagina met Clubwinnaars van de afgelopen jaren, een andere opzet van de pagina met links naar websites van NVSW-leden, en een contactpagina waar u snel kunt zien wie u nodig heeft en hoe u die persoon kunt bereiken.

De nieuwe rubriek Fokken is interessant voor wie erover denkt zijn of haar hond voor de fokkerij in te zetten. De rubriek wordt nog uitgebreid met een forum voor fokkers en dekreu-eigenaren, zodat zij ook onderling gemakkelijk informatie en ervaringen uit kunnen wisselen. Verder is de hele site voorzien van nieuwe foto's van onze rassen, met dank aan alle leden die steeds maar weer leuke plaatjes insturen voor de fotogallery!

Heeft u de nieuwe website al gezien?


Update ZooEasy

De keurverslagen van de Kampioenschaps Clubmatch zijn geïmporteerd in onze database ZooEasy. Het is dit keer voor het eerst, door het geautomatiseerde systeem van de vastlegging in de ringen, dat de verslagen niet handmatig hoefden te worden ingevoerd. Het gevolg hiervan is wel, dat de tekst van de beoordeling exact zo is als de schrijver in de ring heeft ingevoerd.

Onlangs zijn de nieuwe bestanden van de Raad van Beheer ontvangen en toegevoegd aan ZooEasy. De nesten zijn bijgewerkt tot en met januari 2012.
Ook nieuw is dat de nestfoto's van de fokkersdagen in ZooEasy worden ingebracht, deze zijn als bijlage terug te vinden bij de nesten.

Heeft u al een ZooEasy-account?


Regio-indeling dek-adviseurs FAC Stabijhoun

Wie vragen heeft of advies wil inzake de fokkerij, kan altijd contact opnemen met een van de dek-adviseurs. Daar zijn de dek-adviseurs immers voor, en zij vervullen die taak met veel toewijding en plezier. Hun namen en contactgegevens staan achterin het clubblad en op de contactpagina van de website, zodat ze zo laagdrempelig mogelijk te bereiken zijn.
In de praktijk kiezen fokkers en dekreu-eigenaren vaak voor de bovenste naam van het lijstje, of voor degene wiens naam het bekendst is. Dit heeft als gevolg dat de werkdruk niet evenredig verdeeld wordt. Om dat enigszins in banen te leiden gaan we met regio’s werken: de provincies in Nederland worden in vier gebieden verdeeld waarbinnen in principe één persoon de eerst aan te spreken dek-adviseur is.

Wie is in uw regio werkzaam?


Principebesluit Normen Matrix op stamboom en DNA-opslag Raad van Beheer

Op 24 mei was er een extra vergadering van de leden van de Raad van Beheer (de rasverenigingen en de KC’s). Die avond zijn een aantal belangrijke beslissingen genomen.
Aan elke stamboom wordt een matrix gekoppeld, waarin per ras kan worden aangegeven of de ouderdieren aan de vereiste gezondheidsonderzoeken hebben deelgenomen en met welk resultaat. Er zal 1 matrix per ras komen. Als de combinaties aan de onderzoeken voldoen, dan wordt dit op de stamboom van de pup vermeld. Als ze er niet aan voldoen, dan wordt dat ook vermeld. Er zal zo snel mogelijk gestart worden met pilots, de NVSW heeft zich hiervoor aangemeld.

Om zekerheid te hebben of de opgegeven ouderdieren ook daadwerkelijk de ouders zijn, is het noodzakelijk DNA af te nemen en te kunnen vergelijken. Deze verplichting zal worden opgenomen in het Kynologisch Reglement. Het principebesluit is genomen tot verplichte DNA afname voor ouderdieren en al hun pups en de opslag van het materiaal. Dit zal een voorwaarde worden voor de afgifte van stambomen. Het bestuur van de RvB gaat dit principebesluit nu uitwerken en in de reglementen verwerken.

Lees meer over duurzaam fokbeleid


Agenda
17 juni te Almere: Working Test trainingdag

23 juni te Putten: Algemene Leden Vergadering

7 juli te Zeewolde: Erkemeder hondendag

28 juli te Wouterswoude: Boerendag en Paardendagen

1 augustus te Orvelte: Boerderijenfestival

3 augustus te Beesd:

KNJV-proef

4 augustus te Akkrum: Fryske Dei

18 augustus te Friesland: KNJV Testdag C+B

19 augustus te Friesland: KNJV Testdag A

Wat, waar en wanneer


Clubmatch: telefoon verloren/gevonden
Op de clubmatch heeft zich in de middag een mevrouw bij het secretariaat gemeld die haar telefoon was verloren. Helaas is de naam niet genoteerd. Er is een telefoon gevonden! Als u de verliezer bent, neem dan even contact op met clubmatch.hanny@nvsw.nl dan brengen wij vinder en verliezer bij elkaar.

Keurverslag clubmatch niet gekregen?
Op de Kampioenschaps Clubmatch op 28 april jl. heeft een flink aantal (nieuwe) exposanten zijn of haar keurverslag niet opgehaald aan de ring of het secretariaat. Als u toch prijs stelt op uw verslag stuur dan een e-mail naar clubmatch.hanny@nvsw.nl

Workshop behendigheid
De JWC organiseert op 23 september een workshop behendigheid voor beginners en gevorderden. Deze wordt gegeven door Marjo en Wiel Vogelaar, die beiden actief zijn in behendigheid, en met hun Stabijs op hoog niveau wedstrijden lopen.

Info en inschrijving


Lezing Marcel Nijland
Iedereen die iets meer wil weten over gangwerk, gewrichtsklachten en sportblessures, is van harte welkom op de lezing van Marcel Nijland op 19 oktober te Woudenberg.

Meer weten?Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken