Wilt u deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hierZevende nieuwsbrief Editie 7, februari 2012
Van het bestuur
Het zijn roerige tijden in het hart van de NVSW. Op het eerste gezicht zijn we een gezonde vereniging, met veel leden die hartstochtelijk betrokken zijn bij de Stabijhoun en de Wetterhoun. Juist die hartstocht zorgt nu voor beroering waarbij de emoties af en toe hoog oplopen. Tweedeling dreigt waar dat, in het belang van beide rassen, niet gewenst is. En dat terwijl we allemaal hetzelfde doel nastreven: het behoud van onze rassen, gezonde honden, nu en in de toekomst.

Een pleidooi voor eendracht, samenwerking en vertrouwen


Update Kampioenschaps Clubmatch
De kogel is door de kerk: de Kampioenschaps Clubmatch in het jubileumjaar wordt een buitenshow! Voor het eerst zal de gehele show zich buiten afspelen. De keurmeesters zijn inmiddels bekend: de heren Hulzebos en Arxhoek zijn uitgenodigd voor de Wetterhounen, en voor de Stabijhounen zullen mevrouw Alberts en mevrouw Pillement-Heijden aantreden, samen met de heren Wellens en Van den Berg. De baby’s en pups van beide rassen worden gekeurd door mevrouw Van Adrichem Boogaert-Kwint. Kosten: € 20,- voor baby's en pups, en € 35,- voor de overige klassen.
U bent er toch ook op 28 april?

U kunt zich vanaf heden online inschrijven.


Nieuwe onderdelen clubmatch
Naast de reguliere keuringen worden, bij voldoende belangstelling, nieuwe showonderdelen geïntroduceerd. Het gaat om een kind-hondshow, juniorhandling, een fokkerijklasse en een nakomelingenklasse. Voorafgaand aan de officiële keuringen zal door het team een workshop showen worden gegeven.

Lees meer over de nieuwe klassen


Wijziging samenstelling FAC Stabijhoun
In verband met persoonlijke omstandigheden heeft Maryse Lindeman haar werkzaamheden als dekadviseur en als lid van de FAC Stabijhoun neergelegd. Jan Vat is niet volledig inzetbaar als dekadviseur, evenmin als Jolanda Roelfzema. Om de continuïteit van de werkzaamheden van de FAC te waarborgen heeft Francis Otten per direct het dekadviseurschap van Maryse Lindeman overgenomen, voorlopig op proef. De FAC wil ook andere leden de gelegenheid geven te solliciteren naar de functie van dekadviseur.

Heeft u interesse?


Fokkersberaad Stabijhoun
Op 24 maart wordt in Putten een fokkersberaad gehouden voor (toekomstige) fokkers en/of dekreu-eigenaren. In het ochtendprogramma wordt de stand van zaken en de resultaten van het fokbeleid bij de Stabijhoun besproken. Er is een lezing over elleboog dysplasie en een presentatie over fertiliteit en het prikken van progesteron, beide verzorgd door gastsprekers.
's Middags komt het gebruik van ZooEasy uitgebreid aan bod, speciaal bedoeld voor leden met weinig of geen ervaring met ZooEasy.

U kunt zich inschrijven voor het ochtend- en/of het middagprogramma


Update ZooEasy
Zo’n vier keer per jaar stuurt de Raad van Beheer de nieuwe inschrijvingen in het stamboek naar de rasvereniging. Onlangs mochten we weer een update ontvangen over de honden die geboren zijn tot half november 2011; ze zijn toegevoegd aan onze database ZooEasy.
Nieuw is dat de nestverslagen die op de fokkersdagen van 2007 t/m 2011 werden verzameld in ZooEasy zijn opgenomen. U kunt ze bij ieder nest als PDF-bestand vinden onder het tabblad ‘Bijlagen’. Tezijnertijd komen ook de individuele nestverslagen van honden beschikbaar.

Voor € 7,50 per jaar heeft u toegang tot NVSW ZooEasy


Op de agenda:
6 maart: te Putten fokkersberaad Wetterhoun17 maart: 1e trainingsdag Orweja Working Test18 maart: te Rockanje

strandwandeling met inventarisatie19 maart: te Putten

Buitengewone Algemene Ledenvergadering24 maart: te Putten

fokkersberaad Stabijhoun31 maart en 1 april: Heino jachttrainingsdag beginners23 april: sluitingsdatum indienen ledenvoorstellen t.b.v. de ALV van 23 juni28 april: te Harich

Kampioenschaps Clubmatch12 mei: te Zutphen

1e fokkersdag

Wat, waar en wanneer


De nieuwste show-verslagen op de site
De volledige verslagen van de shows in Arnhem, Echt, Rotterdam en Maastricht zijn op de ledenpagina’s van de site gepubliceerd.

Bekijk alle showverslagen


Lezing Marcel Nijland
Op 19 oktober zal Marcel Nijland een lezing geven over de volgende onderwerpen:

- sportblessures- warming up/cooling down

- meest voorkomende gewrichtsklachten

- gangwerk

In verband met het reserveren van een zaal willen wij graag voor 1 mei weten hoeveel leden deze lezing graag bij willen wonen. Meer informatie over Marcel Nijland vindt u op www.marcelnijland.nl

U kunt uw interesse doorgeven aan de JWCAanmelden voor deze nieuwsbrief
Vorige nieuwsbrieven bekijken