Team Stads-, Dorps- en Bedrijfscontacten
 

Mei de doar yn 'e hs

 
 

Inhoudsopgave

 

Snel en gemakkelijk iets regelen? Gebruik de vernieuwde website!

 

Producten en diensten zijn snel en eenvoudig vanuit huis aan te vragen. Kan je iets niet vinden? Gebruik dan de zoekfunctie, deze is vernieuwd en beter dan u van ons bent gewend. De vernieuwde website is vanaf elk apparaat toegankelijk. Ook het doen van een melding gaat heel gemakkelijk met je mobiel of tablet via de website! Kijk snel op www.sudwestfryslan.nl!

Lees verder
 

Himmeldei 2019


In het voorjaar van 2019 organiseren we weer de Himmeldei in onze gemeente. Het doel van de Himmeldei is om de steden, dorpen en wijken schoner te maken. Dit door met elkaar, zowel jong als oud, de straat op te gaan en de directe woonomgeving schoon te maken. De scholen in onze gemeente worden hiervoor ook gevraagd. Mogelijk kunt u uw himmelactiviteiten combineren met andere verenigingen en/of scholen uit de buurt. Al benieuwd naar de data?


Lees verder

Witte kruisen op de bomen? Wat gaat er gebeuren?

 

Wij hebben ruim 50.000 bomen in eigendom en beheer. Bomen dragen bij aan de kwaliteit van de openbare ruimte en een gezond leefklimaat. We gaan dus zorgvuldig om met het kappen van bomen. We controleren al onze bomen om de 2 jaar op veiligheid. De meeste bomen komen prima door de keuring, maar sommigen niet. De onveilige bomen zijn te herkennen aan de witte kruisen. Die bomen kappen we tussen 1 december en begin maart. Wil je weten welke bomen we kappen en waarom we dat doen? Bekijk dan onze bomenkaart.

Lees verder
 

Het Sudwest-Fryslan mengsel


De bloembollen zijn de grond weer in. We hebben machinaal meer dan een half miljoen bollen geplant, 650.000 om precies te zijn! De meeste bollen bevatten het Súdwest-Fryslân mengsel. Dit mengsel is speciaal door ons samengesteld en bestaat uit krokussen, wilde tulpen, sneeuwklokjes, kleine narcissen en sneeuwroem. Het mengsel bloeit lang: van begin maart tot eind april. Zo krijgen we komend voorjaar weer flink wat kleur in de gemeente. En, het is ook nog eens erg belangrijk voor bijen, hommels en andere insecten.


Buten Gewoan Berikber

 

Het gebruik van het openbaar vervoer is in verandering, waardoor het huidige systeem voor de toekomst niet houdbaar is. Daarom komt Provincie Fryslân met het initiatief “Bûten Gewoan Berikber”. Met dit initiatief gaat de provincie samen met de inwoners in gesprek over hoe we in 2022 slimmer van A naar B kunnen reizen. Wilt u meedenken?

Lees verder
 

Wat is het Iepen Mienskipsfuns?


In Fryslân bruist het van de initiatieven! Via het Iepen Mienskipsfûns stelt provincie Fryslân geld beschikbaar om deze initiatieven van inwoners verder te helpen. Heeft u een project dat bouwt aan de toekomst, de leefbaarheid versterkt en daarmee zorgt voor een prettige-, woon- werk en leefomgeving? Dan komt uw project misschien in aanmerking voor een financiële bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns! Lees snel verder voor de 3 tenders van 2019.

Lees verder

Ophaaldagen afval en kerstbomen

 

Wanneer legen wij uw container in 2019? Zoek het op in de digitale afvalkalender. Het kan zijn dat wij op een andere dag uw container legen dan u van ons bent gewend. In de tweede week van januari halen we de kerstbomen op. Als u de kerstboom plaatst waar u anders de container neerzet, dan nemen wij deze mee. Deze week legen we de groene container niet. U kunt de boom natuurlijk ook naar de milieustraat brengen of in kleine stukken in uw GFT-container doen. Benieuwd wanneer de milieustraten open zijn en wanneer wij het afval op komen halen tijdens de feestdagen?

Lees verder
 

Vuurwerk afsteken en carbid schieten


Tijdens de jaarwisseling proosten we op het nieuwe jaar en kleurt het knallende vuurwerk de lucht. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, zorgen wij dat je legaal vuurwerk kunt kopen bij verschillende handelaren in Súdwest-Fryslân. Wil je vuurwerk afsteken? Dat mag op 31 december tussen 18.00 uur 's avonds en 2.00 uur 's nachts. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af dan kun je een boete krijgen. Ruim na het afsteken ook gelijk je eigen vuurwerkafval op, zo blijven de straten de hele nacht goed toegankelijk. Wil je carbidschieten? Doe dan een melding! 

Lees verder

Verhuizing gemeentehuis Sneek / openingstijden rondom feestdagen

 

Vanwege de verhuizing is het gemeentehuis in Sneek van maandag 24 december 2018 t/m 1 januari 2019 gesloten. U kunt deze week op een aantal dagen terecht bij het loket in Bolsward, Kerkstraat 1. We hebben daar aangepaste openingstijden. Op 2 januari openen wij de deuren van het nieuwe gemeentehuis, Marktstraat 8 in Sneek. Vanaf dan werken we alleen nog maar op afspraak. Dit betekent dat u voor uw bezoek een afspraak moet maken! Lees snel verder voor de gewijzigde openingstijden.

Lees verder
 

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie


Het gemeentebestuur nodigt inwoners en relaties van Súdwest-Fryslân van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 3 januari 2019 van 17.00-19.00 uur in het Atrium, Oud Kerkhof 11 te Sneek. Om 18.00 uur geeft burgemeester Jannewietske de Vries een nieuwjaarstoespraak.

Feestelijke opening Marktstraat 8

 

Op 2 februari nodigen we u uit voor de feestelijke Open Dag van Marktstraat 8 in Sneek: het nieuwe loket aan de overkant van de straat. U kunt het nieuwe gemeenteloket bekijken. Maar ook kunt u een kijkje nemen achter de schermen. Tijdens de Open Dag is er ook een digitale expositie in de hal van Marktstraat 8. De expositie bestaat uit portretten van 89 mensen van 1 tot 89 jaar uit de 89 kernen van onze gemeente. U bent van harte uitgenodigd! Meer informatie volgt in januari.

Voor nu wensen wij u hele fijne feestdagen en een spetterend 2019!
 
Contact
Gemeente Súdwest-Fryslân
Bereikbaar van 9.00-16.00 uur
Telefonisch: 14 0515
Mail: info@sudwestfryslan.nl

Postadres
Postbus 10.000
8600 HA Sneek

Kijk voor de openingstijden op:
www.sudwestfryslan.nl
Súdwest-Fryslân
Súdwest-Fryslân
  Klik hier als u zich wilt afmelden voor deze nieuwsbrief.