Team Stads-, Dorps- en Bedrijfscontacten
 

Mei de doar yn 'e hs

 
 

Inhoudsopgave

 

IJlst een na groenste stad van Nederland!

 

IJlst heeft als stad meegedaan aan de nationale groencompetitie Entente Florale. De gemeente heeft Ijlst opgegeven bij de Stichting Entente Florale om mee te doen aan deze competitie. De stad heeft unieke overtuinen en viert dit jaar het 750 jarig bestaan. Onlangs is de Stadslaan opgeknapt en is er in mei een prachtige bloemenfontein geplaatst met een nieuw aangelegd parkje er omheen. Daarmee is Ijlst, tijdens de nationale groendag in Den Haag, de op één na groenste stad van Nederland geworden!

Ook heeft onze gemeente het Certificaat Bijzonder Waardering voor het Kernenbeleid gekregen! De jury had bijzondere waardering voor de opzet en uitvoering van het gemeentelijk kernenbeleid, waarin de inbreng van de inwoners een belangrijke plek heeft.

Lees verder
 

Neem het over!


Heeft u een idee om iets te doen voor uw dorp, stad of wijk? Wilt u bijvoorbeeld samen met anderen een deel van het groen beheren, een plein of straat herinrichten, een sportzaal beheren of dagbesteding faciliteren? Het gaat bij deze ideeën om taken die de gemeente nu zelf uitvoert. Voorheen was het niet mogelijk om deze taak over te nemen en uit te voeren. Dat kan nu wel. We noemen dat in Súdwest-Fryslân neem het over. Landelijk beter bekend als Right to Challenge (het recht om de overheid uit te dagen).

Lees verder

Het Kernenfonds helpt uw idee verder

 

Het opwaarderen van een natuurgebied, het creëren van ontmoetingsplaatsen of de aanschaf van een aantal speeltoestellen? Allemaal ideeën voor de toekomst van uw stad, dorp of wijk! Heeft u ook een idee voor uw stad, dorp of wijk? Vergroot het de leefbaarheid en is er draagvlak voor in uw woonplaats? Dan kan het Kernenfonds u financieel verder helpen bij de uitvoering van uw idee! Bent u al benieuwd aan welke spelregels een aanvraag Kernenfonds moet voldoen?


Lees verder
 

Wat is de bomenkaart?


We streven er naar om alle bomen in onze gemeente te registreren in de bomenkaart. Zo kunt u precies zien waar welke boom staat. Regelmatig worden alle bomen gecontroleerd op veiligheid. Het gebeurt wel eens dat de situatie niet veilig meer is en dat de boom moet worden gekapt. Ook zijn er vele gezonde bomen die alleen een snoeibeurt nodig hebben. Al benieuwd naar de bomen in uw straat?


Lees verder

Op de hoogte blijven? Neem een abonnement op vergaderstukken!

 

Kost weinig moeite en toch op de hoogte! Als u graag op de hoogte wilt blijven kunt u een abonnement nemen op de digitale agenda’s en vergaderstukken van onze gemeente. Iedere keer als de agenda's en vergaderstukken van de commissie- en raadsvergaderingen digitaal beschikbaar zijn, krijgt u een mailtje van de gemeente. U ontvangt dan een mail met een link naar de stukken van de vergadering. Momenteel hebben ruim 500 mensen een abonnement. Wilt u ook een abonnement? Stuur dan een mail naar griffie@sudwestfryslan.nl. Onderstaande link brengt u bij de vergaderdata en besluitenlijsten.

Lees verder
 

Kern met pit


Heeft u een goed idee voor de buurt bedacht? Dan kunt u nog tot en met 31oktober 2018 inschrijven bij “Kern met Pit”. Dat is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar met burgerinitiatieven. Je krijgt gratis “gereedschap” om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. En lukt het jullie om het buurtproject binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgt het project 1000 euro én het predicaat Kern met Pit.


Lees verder

Kent u de SESAM adviseurs al?

 

Vrijwilligers zijn mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een ander of voor de samenleving. Ze zijn van alle tijden. Maar die tijden veranderen en de wensen en verwachtingen van vrijwilligers veranderen ook. De SESAM adviseurs helpen uw organisatie een stap verder. Ze adviseren en ondersteunen bij de ontwikkeling van uw organisatie. Op basis van vrijwilligheid zetten zij zich in voor de samenleving: voor u en uw organisatie! Benieuwd naar hun ondersteuning?


Lees verder
 

Heeft u wel eens van de De papierwinkel gehoord?


U wilt een uitkering aanvragen, daarvoor heeft u een DigiD nodig, maar u valt ook nog binnen een bepaalde regeling en misschien heeft u daardoor wel recht op bepaalde toeslagen. Allemaal vragen die ontstaan door de ingewikkelde wereld van uitkeringen, belastingen en voorzieningen. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een uitkering? De deskundige vrijwillige medewerkers van de papierwinkel helpen u graag! Bent u toch niet op de juiste plaats bij de papierwinkel dan verwijzen zij u door naar de juiste instantie! Benieuwd naar de locaties van de papierwinkel?

Lees verder
 
Contact
Gemeente Súdwest-Fryslân
Bereikbaar van 9.00-16.00 uur
Telefonisch: 14 0515
Mail: info@sudwestfryslan.nl

Postadres
Postbus 10.000
8600 HA Sneek

Kijk voor de openingstijden op:
www.sudwestfryslan.nl
Súdwest-Fryslân
Súdwest-Fryslân
  Klik hier als u zich wilt afmelden voor deze nieuwsbrief.